Nedjelja, 29 Ožujak 2009 01:00

Održana 1. radna akcija '09

Jučerašnja je radna akcija bila veoma uspješna unatoč tome što su prisustvovala samo četiri člana teniskog kluba Sveti Martin na Muri. Već u 8:30h u jutro su započeli radovi, a bilo je posla sve do 18:30h na večer. Sa teniskih terena je maknut stari tenisit što će se u nadolazećoj sezonu jako primijetiti zbog boljeg odskoka loptice. Također je postavljena cijev za vodu od zdenca do ograde teniskih terena, a služit će za bolji protok vode. Time će održavanje teniskih terena biti kvalitetnije i brže.
Petak, 27 Ožujak 2009 01:00

Radna akcija

TenisitSutra, 28. ožujka u 9 sati, bit će radna akcija na teniskim terenima Sveti Martin na Muri. Svi budući i trenutni članovi kluba su pozvani da pomognu kako bi sa teniskih terena maknuli stari tenisit te gore tačkama navozili novi. Za sve sudionike radne akcije bit će ručak!

 

Čim se više članova odazove radnoj akciji, prije će tereni biti spremni za igru.

Četvrtak, 26 Ožujak 2009 01:00

Radovi na teniskim terenima

Maskota BobiJučer, 25. ožujka započeli smo sa odstranjivanjem starog tenisita sa teniskih terena. Uskoro će biti nabavljen novi tenisit, a onda nam ne preostaje ništa drugo nego jedna velika radna akcija (najvjerojatnije u subotu, 28. ožujka).

Novi gazda teniskih terena je mali crni pesek, a o njegovom imenu još razmišljamo. Prijedloge imena za peseka možete komentirati.

Nedjelja, 22 Ožujak 2009 01:00

Novi blagajnik

SastanakU subotu, 21. ožujka, održan je sastanak izvšnog odbora te novog blagajnika tenis kluba Sveti Martin na Muri. Danijel Sobočan je prihvatio prijedlog izvšnog odbora da bude novi blagajnik.

Na teniskim terenima su već započeli manji radovi. Pred nekoliko dana smo pograbljali lišće. Sa prvim naznakama lijepog vremena počet ćemo uređivati terene za novu sezonu. Naravno da su svi budući i trenutni članovi dobrodošli na radne akcije, a za iste ćete biti obaviješteni putem ove WEB stranice.

Srijeda, 11 Ožujak 2009 01:00

Bliži se nova sezona na otvorenome

TenisPoštovani članovi,

evo stiže nam lijepo vrijeme i početak nove teniske sezone, dakle prilika da se ranije počne sa igranjem tenisa. Kao što znamo dvorane su poprilično skupe za igranje, pa umjesto da dajemo stotinu kuna za sat tenisa u dvorani, imamo priliku osposobiti svoje teniske terene. Uz pomoć lijepog vremena ranije ćemo započeti tenisku sezonu.

Dakle, vrijeme je da se pripremimo za nadolazeću nam sezonu. Sukladno s time početi ćemo sa kondicijskim pripremama i pripremama teniskih terena za novu sezonu. Postavit ćemo mreže, povaljati terene, družiti se, napraviti planove za sezonu i sve ostalo vezano uz tenis.

U subotu počinjemo sa kondicijskim pripremama. Lagano zagrijavanje, istezanje i trčanje na relaciji Brod - Sveti Martin i Brod - Žabnik, uz novi i stari tok Mure ( cca 5 km). Vrijeme okupljanja je 16 sati kod Broda Sveti Martin na Muri.

Dakle svi članovi, a i svi koji tek planirate postati članovi. Vidimo se u subotu.

Sunčani pozdrav!

Subota, 28 Veljača 2009 01:00

Ovako servira Andy Roddick :)

P.S. Nova sezona na otvorenome vjerojatno će započeti kao i uobičajeno, pod kraj mjeseca ožujka. O točnom datumu pripremanja terena za igru bit ćete još obaviješteni putem ove WEB stranice.

Petak, 20 Veljača 2009 01:00

Prevencija ovisničkih ponašanja mladih

Međimurska Županija

Tim za zdravlje Međimurske županije

Prošireni tim za prioritet prekomjerno pijenje alkohola i pušenje u mladih

Općina Sveti Martin na Muri

cigaretePoštovani, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na stručni skup pod nazivom „Pokrenimo zajednicu u prevenciji ovisničkih ponašanja mladih" , koji će se održati 20.02.2009. u 18 sati u holu osnovne škole Sveti Martin na Muri.

Pojava ovisnosti mladih o cigaretama, alkoholu i drugim psihoaktivnim sredstvima javlja se kao izraženiji javnozdravstveni i sociološki problem kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u našoj županiji jer zadire u zdravlje dijela populacije u najosijetljivijoj fazi razvoja. Iz rezultata istraživanja o navikama, stavovima i korištenju sredstava ovisnosti u mladih naše županije vidljivo je da uspješno rješavanje ovog problema nije moguče bez angažmana svih subjekata društvene zajednice koji se bave mladima. Sportske i druge udruge koje okupljaju djecu i mlade imaju veoma važnu ulogu u pravilnom fizičkom, ali i psihičkom i socijalnom razvoju djeteta i mladog čovjeka i neizostavno vrše veliki utjecaj na stvaranje navika i stavova mladih. Namjera je ovog stručnog skupa upoznati sve one koji se bave mladima s trendovima rizičnih ponašanja među mladima te ih povezati sa stručnjacima različitih profila koji se bave rješavanjem ovih problema. Stvaranjem mreže stručnjaka i udruga koje okupljaju mlade, te njihovih roditelja, ostavljamo manje prostora za djelovanje onih koji potiču razna rizična ponašanja mladih.

Program stručnog skupa:

1.       „Stavovi, navike i pijenje alkohola među mladima Međimurske  županije

2.       „ALKOHOL NIJE COOL"

3.       „Mladi i alkohol"

4.       Diskusija

Želja nam je razmjenom iskustava i informacija smanjiti izloženost mladih rizičnim ponašanjima i ujedno im ponuditi sadržaje koji promiču zdravlje pri čemu nam je Vaša suradnja dragocjena.

Osnovni cilj nam je zaustavljanje negativnih trndova sve prisutnijeg pijenja alkohola među mladima, a time i svih problema koje takvo ponašanje sobom nosi, te je ovaj stručni skup nastavak aktivnosti koje na tom području provodi i potiče Međimurska županija u sklopu projekta „Zdrava županija"

Nadamo se Vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju i srdačno Vas pozdravljamo.

Nedjelja, 08 Veljača 2009 01:00

Članovi kluba na PBZ Zagreb Indoorsu

PBZ Zagreb IndoorsU subotu, 7. veljače, pojedini članovi teniskog kluba Sveti Martin na Muri odlučno su krenuli bodriti M. Čilića i M. Ančića u Ledenu dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Već pri samom ulasku u dvoranu dalo se naslutiti da će glasni navijači biti velika podrška Čiliću i Ančiću. Već 18 godina hrvatski tenisači nisu bili finalisti nekog ATP turnira, baš je zato bio zajamčen poseban teniski doživljaj.

Prvi meč je započeo u 17 sati između mladog Čilića i Srbina V. Troickog. Čilić je bez većih problema pobijedio 6:2 7:5 i tako prvi osigurao finale. Dvorana se u međuvremenu još malo popunila, kao da se predosjećalo da će Mariju Ančiću protiv Jana Hernycha trebati puno glasnih navijača. Nakon što je započeo meč i Ančić lagano poveo, publika se malo opustila kao da će meč proći bez većih problema. Međutim, Hernych je sustigao Ančića i navijači su počeli bodriti hrvatskog tenisača glasnije nego ikad prije. Uz tri spašene meč-lopte Ančić je ipak na kraju uspio pobijediti nakon tri sata i sedam minuta igre rezultatom 6:7 6:3 7:6. Bio je to zaista nezaboravan meč sa jako puno lijepih teniskih poteza, ali također i sa puno preokreta.

Nakon dvije polufinalne pobjede hrvatskih tenisača slijedilo je slavlje do ranih jutarnjih sati te prepričavanje nezaboravnih trenutaka u meču između Ančića i Hernycha. U jedno smo sigurno, sljedeće godine također ne propuštamo nezaboravan PBZ Zagreb Indoors.

Četvrtak, 05 Veljača 2009 01:00

Hrvati u polufinalu PBZ Indoorsa

PBZ IndoorsČetiri su hrvatska tenisača izborila četvrfinale dvoranskog turnira PBZ Zagreb Indoors. Također je zanimljivo da će sutra igrati (petak) međusobno; Marin Čilić protiv Antonija Veića, a Mario Ančić protiv Ivana Dodiga. Puno se priča o iznenađenjima Veića i Dodiga, al' tak je to dok Hrvati igraju na domaćem terenu :)

Za polufinale će se još boriti Hernych - Zverev te Troicki - Stakhovski. Bez podcjenjivanja, ali Čiliću i Ančiću se ukazuje dobra prilika da zaigraju u toliko željenom hrvatskom ATP finalu. Pojedini članovi teniskog kluba "Sveti Martin na Muri" podržavat će hrvatske polufinaliste sa glasnih tribina (subota 07.02.'09).

Subota, 24 Siječanj 2009 01:00

Teniski rekordi

Goran Ivanišević- Najmlađi wimbldonski pobjednik - Boris Becker (17 godina i 227 dana)
- Najmlađi pobjednik wimbldonskog meča - Jennifer Capriati (26. lipnja 1990. - 14 godina i 89 dana)
- Najmlađa wimbldonska pobjednica - Martina Hingis (1996.) - 15 godina i 282 dana
- Pobjednik Wimbledona s najnižim rankingom - Goran Ivanišević (125.), 2001.
- Najviše pojedinačnih Grand Slam naslova (tenisačice) - Margaret Court (24)
- Najviše pojedinačnih Grand Slam naslova (tenisači) - Pete Sampras (14)
- Najdulji teniski meč - 24 sata i 24 minute, 22.-23.06. 2002. između Paula Jessopa i Leeja Marksa
- Najdulja izmjena udaraca - 17.062, između Raya Millera i Roba Petersona (trajala 9 sati i 6 minuta) na dan 4. srpnja 2001.
Subota, 24 Siječanj 2009 01:00

Australian Open

Mario Ančić na žalost nije uspio proći u osminu finala Australian Opena. Bolji od Ančića bio je G. Simon sa 7:6 6:4 6:2. G. Simon je prošle godine uspio pobijediti Nadala, Đokovića i dvaput Federera pa ovaj poraz Ančića i ne iznenađuje. Al' bitno da je Ančić opet na dobrom putu i samo je pitanje vremena kad će opet biti u top formi.

Del Potro, Marin ČilićJedini preostali hrvat (rodom iz BiH) na AO-u je Marin Čilić. Za osminu finala borit će se protiv jednog zanimljivog igrača: Del Potra. Čilićev protivnik je 6. na ATP listi, obojici mnogi predviđaju da će ovu godinu završiti u top 10. Zanimljivost je također što je Čilić 5 dana mlađi od Del Potra, obojica su visoki 198cm i obadvojica su ove godine već osvojili jedan turnir. Bit će ovo jedan zanimljiv meč gdje bi Čilićeva pobjeda mogla znatno poboljšati njegov trenutni ATP rejnking.  HTV nas je ove godine jako razočarao jer im je prijenos mečeva preskup, tak da se meč može gledati preko eurosporta. Marine, sretno!

EDIT: Marin Čilić ipak nije uspio iskoristiti brojne šanse u 3. setu pa je meč ipak otišao u korist Del Potra. Svejedno čestitamo Marinu na velikom uspjehu na AO-u !

Četvrtak, 22 Siječanj 2009 01:00

Kratka povijest tenisa

U nastavku je link gdje možete pročitati mnoge zanimljivosti iz povijesti tenisa.

www.coolinarika.com/povijest-tenisa

Izdvojeno: Tenis kakav znamo danas nastao je oko 1874., a s njim se povezuje ime engleskog majora Waltera Cloptona Wingfielda. On je definirao pravila igre te ih i službeno registrirao u uredu za zaštitu patenata. Proizvodio je i tenisku opremu, a njegovi su se kompleti prodavali i u Rusiji, Kanadi, Kini i Indiji.

Utorak, 20 Siječanj 2009 01:00

Kondicijska priprema mladih tenisača

U nastavku se nalazi jedan zanimljiv link za mlade tenisače (i one koji se tako osječaju :) )

kondicija.net

Nedjelja, 11 Siječanj 2009 01:00

Održana prva Skupština TK Sveti Martin na Muri

Skupština Teniski klub Sveti Martin na Muri

U petak, 09.01.2009. godine s početkom u 18 sati u vijećnici Općine Sveti Martin na Muri održana je prva Skupština teniskog kluba Sveti Martin na Muri. Na skupštini je prisustvovalo 10 članova kluba i 3 gosta, a skupštinu je predvodio predsjednik kluba Goran Perčić.

Od strane članova kluba usvojen je izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2008. godinu. Prošla godina bila je vrlo uspješna za klub ponajviše zbog jako dobrog odaziva igrača na Otvoreno prvenstvo koje se održalo krajem mjeseca kolovoza. Na spomenuti turnir došli su igrači iz cijelog međimurja pa atraktivnih mečeva nije nedostajalo. Finalni meč između Maik Nerera i Petra Kaučića pamtit će se još dugo jer je to bio najbolji meč koji se ikada igrao na terenima TK Sveti Martin na Muri.

Predsjednik kluba iznio je plan za 2009. godinu, u kojoj će najveća pažnja biti posvećena dovršetku gornjeg dijela ograde igrališta te još boljim i brojnijim turnirima. U planu je također program besplatnog podučavanja tenisa za početnike kao i kreiranje veteranske ekipe koja bi nastupala u prvenstvu Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske za veterane . Prijedlogom Upravnog odbora, za novog tajnika kluba izabran je Josip Cofek. Promociji kluba pomoći će novokreirana WEB stranica (www.tk-sveti-martin.hr) sa ciljem lakšeg informiranja o klubu. Početkom veljače, pojedini članovi kluba organizirano će putovati u Zagreb na ATP turnir PBZ Indoors kako bi podržali Hrvatske tenisače u osvajanju spomenutog turnira.

Za ovu godinu također ne nedostaje nekoliko jako dobrih planova i ostvarivih ciljeva. Na kraju skupštine, članovi kluba su zajednički došli do zaključka da je pred klubom jako dobra budućnost.

Ovom prigodom pozivamo sve zaljubljenike tenisa i dobre zabave da se slobodno pridruže ambicioznom teniskom klubu Sveti Martin na Muri.

Srijeda, 07 Siječanj 2009 01:00

Skupština Udruge

Logotip Teniski klub Sveti Martin na Muri

TENISKI KLUB SVETI MARTIN NA MURI

Dunajska 26

40313 Sveti Martin na Muri

www.tk-sveti-martin.hr

Na temelju članka 30. i 31. Statuta Teniskog kluba Sveti Martin na Muri

sazivam redovnu sjednicu Skupštine Udruge,

koja će se održati u petak 9. siječnja 2009. g. s početkom u 18 sati u vijećnici Općine Sveti Martin na Muri, te za sjednicu predlažem sljedeći

DNEVNI RED

 1. Otvaranje Skupštine, biranje radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja
 2. Izvješće o radu i financijskom poslovanju Udruge u 2008. godini
 3. Izvješće Nadzornog odbora
 4. Rasprava po izvješćima i njihovo usvajanje
 5. Donošenje prijedloga Programa rada Udruge za 2009. godinu
 6. Ostala pitanja, prijedlozi i informacije

Molim Vas da se sjednici Skupštine obavezno odazovete, te djelatno sudjelujete u njezinom radu.

«Početak«111213»Kraj»
Stranica 13 od 13

Rezervacije tenis terena

Datum i vrijeme Događaj Teren
16.7. 7:30 Tenis škola 7:30-8:30h 1
16.7. 7:30 Tenis škola 7:30-8:30 2
16.7. 9:00 Novak E. - Turk L. 1
16.7. 18:30 Tenis škola 18:30-20:30h 1
17.7. 7:30 Tenis škola 7:30-8:30h 1
17.7. 9:00 Lebar 1
17.7. 18:00 RihtarecL Končić K ML 1
19.7. 8:00 Turk D.- Škvorc K. M/l 2
20.7. 18:00 Hrženjak K. - Oletić N. ML 1
22.7. 18:00 Hrženjak K. - Vuković N. ML 1
Unos nove rezervacije
Arhiva

Sponzori kluba

Logo Općina Sveti Martin na Muri

Logo Izletište Goričanec

Logo Sobočan Interijeri

Logo DOM ing

Logo Vinko

Logo Burza ideja d.o.o.

Rang lista 2019.

 1. Patrik Lebar
 2. Dario Mikulić
 3. Luka Rihtarec
 4. Rajko Jakopić
 5. Marko Bogdan
 6. Saša Trkulja
 7. Kruno Makovec
 8. Dalibor Turk
 9. Mario Rajf
 10. Dejan Sobočan
 11. Goran Perčić
 12. Marko Flac
 13. Ivan Sobočan
 14. Daniel Županec
 15. Nikola Sobočan
 16. Danijel Sobočan
 17. Mario Hoblaj
 18. Nikola Oletić
 19. Tomislav Gradiček
 20. Eduard Pahor